#universumsbästagäng

USM för P14: Toppenhelg för vårt lag i Göteborg
2022-03-28 12:05
P14 har anlänt till Göteborg. Foto: Daniel Falk.

Arla lördagsmorgon, 26/3, åkte ett yrvaket men peppat gäng till ett soligt Göteborg för det avslutande fjärde steget i USM för P14. Bara att få åka iväg tillsammans och hänga en helg var värt så mycket efter alla inställda matcher och cuper under pandemin. Men vi skulle ju spela handboll också. 😊

Målet för helgen var enkelt - vi skulle springa hemåt och sikta när vi sköt. Mer detaljerat innebar det att vi skulle försvara 5-1 som vi tränat på under våren, vi skulle kontra och framåt skulle vi låta bollen rulla och våga ta de lägen som gavs. Och som sagt - när vi väl sköt skulle vi sikta.

Vår första match mot Lysekil började avvaktande och det var en tuff första halvlek. Vi gjorde flera fina mål men släppte in alldeles för många bakåt. Vi testade att gå tillbaka till 3-2-1-försvar som vi spelade i höstas, men det hjälpte inte så vi gick tillbaka till att spela 5-1. Vi laddade om i halvtid och kom ut med en helt annan inställning i andra halvlek. Vi stod upp i försvar och hittade både kontringar, genombrott och skott framåt. Och vi siktade bra när vi sköt. Andra halvlek förlorade vi bara med en boll, men med första halvlek i bagaget blev det en klar seger för ett skickligt spelande Lysekil.

Efter en god natts sömn och en stadig frukost tog vi oss på söndagen an hemmalaget Redbergslid. Premiärnerverna var som bortblåsta och vi spelade väldigt fin handboll. Försvaret var alert och om RIK:arna tog sig förbi hade vi en storspelande målvakt som både gjorde många fina räddningar och satte igång kontringar. Vi ledde med några bollar ända fram till det var 5 minuter kvar, men då byttes premiärnerverna mot att vi kanske-skulle-vinna-nerverna. Några tekniska fel senare som RIK tog vara på var de ikapp och förbi och vi förlorade till slut med några få bollar. Riktigt surt när vi var så nära en vinst men samtidigt visade vi att vi kan spela riktigt bra handboll.

Stärkta av det tog vi oss slutligen an Ankaret i tredje och sista matchen. Och som vi spelade! Återigen ett tufft försvar där vi pratade och hjälpte varandra i försvaret och i anfall var alla farliga. Vi gjorde mål från alla positioner och hade ledningen de första 30 minuterna. Men sedan tog det stopp. Återigen en del tekniska missar som Ankaret tog vara på och det gav dem energi och vips var de ikapp och förbi och vann till slut med tre bollar. Ankaret gjorde en imponerande upphämtning, men här kände vi att vi var värda en vinst efter allt bra vi gjort denna helg. Men det räckte inte hela vägen…

Vi kunde även skaka av oss denna snäva förlust och när vi summerar helgens handboll kan vi konstatera att vi spelat riktigt bra, att vi aldrig slutade kämpa och att vi kunde vunnit mot alla lagen. Vi visar en stor bredd i laget där alla spelar olika positioner och alla gjorde mål. Det tar vi med oss till serieslutspelet som väntar i slutet av april.

Vi vill slutligen rikta vi ett stort tack till Redbergslid för ett fint arrangemang!

💙 På lagets Instagram-konto @gtsoderpojkar0708 finns en massa bilder från helgen. Missa inte!

Skribent: Daniel Falk