GT Söder HK
#universumsbästagäng

F15-16: Bra spel i Örebrocupen
2022-09-23 10:04

F15-16 inledde säsongens turneringsspel med att delta i Öreborcupen den gångna helgen, 17-18/9. Det var ett taggat gäng som åkte till Örebro och som sedan tog med sig en massa bra saker hem att jobba vidare med inför USM.

Helgen den 17-18 september åkte vi till Örebro för att spela en cup och sova på hotell.
Vi var 13 tjejer + ledare och en fantastisk föräldragrupp, pärongruppen som de själva kallar sig, som hängde tillsammans denna helg. I vår grupp deltog även Örebro, Mölndal och Vadstena.

Vi startade med match mot Örebro och hade ledning från start till mål. Det blev vinst med 17-14.

Matchen mot Mölndal inledde vi i ett rasande tempo med tätt försvar, målvaktsräddningar på allt och tjejerna satte alla avslut i mål. Det stod 8-0 till oss efter ca 10 minuter. Därefter började Mölndal komma in i matchen, men det räckte inte hela vägen fram så vi vann till slut med fyra bollar.

Vi åkte och checkade in på samma hotell som våra P14:or bodde på, jättekul att hänga tillsammans. 😊

Sista gruppspelsmatchen spelades mot Vadstena. Vid vinst skulle vi bli gruppetta och vid förlust tvåa på målskillnad. Vårt mål var givetvis att komma etta.

Det var en jämn första halvlek där vi låg ett mål före oftast. Andra halvleken startade vi med ett ryck och ledder med sex bollar när det var fem minuter kvar. Sedan hände något… Vadstena valde att gå upp man mot man och började stressa oss till massor av sämre beslut. Vi blev av med bollen hela tiden pga tekniska fel och svåra passningar och vi började spela bakåt. Då blev det lätt för motståndaren att erövra boll snabbt. Matchen slutade lika och vi blev tvåa i gruppen. Skit också, kände nog samtliga spelare och ledare. Vi hade en grym hejarklack från våra föräldrar + P14!!

I kvartsfinalen på söndagen väntade Tumba. Vi åkte till hotellet, hängde med killarna och kl 22 var det dax för samtliga att vara på rummet.

Söndagen startade med frukost och sedan åkte vi till hallen och började ladda för match. Första halvlek var jämn och vi låg under med en boll i halvtid, men sedan drog Tumba iväg i målprotokollet. Det blev en ganska klar förlust till slut mot ett väldigt bra Tumba, som för övrigt stod som slutsegrare i cupen.

Vi tar med oss massor från helgen. Vi har även några nya spelare som ska komma in i spelet med oss ”gamlingar”.

Vi spelade en fantastisk handboll större delarna av alla matcher och var jäkligt tuffa bakåt stundtals. När vi spelade tillsammans med alla i laget så kom vi oftast till väldigt bra lägen, men inte alltid att avsluten var på topp. Alla höll ändå humöret uppe och peppade varandra.

Nu ska vi finslipa detaljer, sätta grunden i anfall+försvar inför serien och ganska snart är det dax för USM steg 1 i Örebro - igen. 😊

Stort tack till pärongruppen som skjutsade oss och tjejerna mellan matcher/mat/hotell.