SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK
#universumsbästagäng

Gjensidige USM F14 - Gruppetta i steg 1
2021-10-11 10:39
Foto privat

Äntligen var det dax för USM för våran del. Våran grupp spelades i Högdalshallen och våra motståndare var Sundsvall, Strand och Silwing Troja. Laget inför helgen bestod av en mix med spelare som är födda 07/08.

Vi har under säsongen kommit fram till tre ledord som vi vill att vårt lag ska stå för när det gäller våra matcher. Orden togs fram inför Örebro cup som vi spelade för drygt en månad sen.

Ledorden är Gemenskap, Mod, Kämpa  alltid oavsett.

 

Och nu efter helgens tre matcher så kan vi ledare med stolthet checka av dessa ord✅✅✅

 

GT Söder - Sundsvall 11-8 - >Länk till matchprotokoll

Vår första match spelade vi mot Sundsvall, vi hade aldrig mött dom tidigare. Matchen bestod av alldeles för många tekniska misstag av båda lagen, det blev aldrig något flyt och vi brände väldigt många fina lägen eller så stod Sundsvall mv i vägen. Men vi vet att det är viktigt att göra det hårda jobbet bakåt. Vi stod stabilt i försvaret och tvingade våra motståndare till att ta sämre lägen, och då hade vi Maja Möllstam eller Alicia Ljung längst bak som stoppade skotten. Vi var det laget som ändå lyckades bäst framåt. Vi vann matchen med 11-8 och matchens lirare i vårt lag blev Maja.

 

GT Söder - Strand 15-4 --> Länk till matchprotokoll

Söndagens första match spelade vi mot Strand. Alla spelare och ledare visste att det skulle bli tuffare idag. Vi pratade om att vårda bollen, tålamod bakåt och våga framåt.

Vi gjorde en stabil match rakt igenom. Framför allt bakåt så satte vi stopp för allt. Vi släppte in ett mål i första på straff. I andra halvleken så fortsatte vi att mala på - vi fick ett par utvisningar emot oss som Strand lyckades utnyttja och göra ett par mål på. Men vi fortsatte att göra mål framåt . Matchen slutade med en 15-4 vinst till oss. Denna matchen var det en spelare som kunde ”showa ” loss i och det var Leah Grittiths som var överallt både bakåt och fick full utdelning framåt. Hon blev matchen lirare.

 

GT Söder - Silwing/Troja 18-17 --> Länk till matchprotokoll

Sista matchen spelades mot Silwing Troja. Nu skulle vi se vilka som blev gruppetta. Våra spelare var nervösa och lite spända, det märktes klart på uppvärmningen.. vi ledare samlade ihop laget ett par gånger och peppade upp dom försökte prata om våra ledord .

När matchen sattes igång så hamnade vi snabbt i underläge med tre/fyra bollar. Vi missade framåt och Silwing Troja lyckade få in bollarna . Men tjejerna kämpade på och tappade aldrig huvudet. I halvlek låg vi under med 13-7. I pausen pratade vi om att inte lägga över ansvaret på någon annan utan att alla måste vara modiga, kämpa och att vi ska göra det tillsammans. Andra halvlek startade med att lagen byter mål med varandra. Vi lyckas få in ett par mål så vi bara ligger under med fyra och våra mv börjar få tag i bollarna.

Sen när det är ca 10 min kvar på matchen så händer det, det där magiska som man vill att alla spelare ska få uppleva.

Vi stänger matchen bakåt, alla jobbar och sliter något kopiöst. Vi får våra motståndare helt ur balans. Våran mv stänger helt och vi går ikapp med att sätta våra avslut framåt. Vi börjar spela med hela laget, spelar fram till dom bästa  lägena som vi sätter. Nu är det knappt en minut kvar av matchen och det är helt jämnt 17-17. Vi lyckas få tag i bollen när det återstår ca 7 sek . Våra 9m vänder spelet snabbt och Lilly Alås skjuter matchens sista skott i MÅÅÅL.  Domarn blåser av matchen och vi vann med en boll. Jublet är enormt bland spelare, ledare och alla härliga föräldrar på läktaren.

 

Jag vill höja hela laget för deras prestation.

 

Men vill ändå nämna Meja Sjöberg född 08 som går in och iskallt sätter sina tre straffar i den andra halvleken. Sen också att matchen lirare blir Lilian Molin också född 08. Hon blir så glad och lycklig så det kommer tårar från henne.

 

Wow och tack för denna avslutning från alla er spelare, ledare och föräldrar.

 

Sen är det alltid uppmuntrande att få höra fina ord från människor som sett matchen vid sidan av , som ser vilket jobb alla gör runt laget.

 

Se text nedan 👇🏼😊

 

"När handboll är som bäst, det var vad jag fick uppleva i Högdalshallen  idag . Våra duktiga f06/07 gick obesegrade i USM.  I detta lag såg man många spelare som gör framtiden ljus i GT Söder. 

I sista matchen krigade tjejerna till sig en vinst med 1 mål som gjordes i matchens sista sekund och skott . Att under hela matchen ligga under med flera mål och sen visa att detta lag aldrig ger upp var helt otroligt att bevittna.

 

Stort grattis spelare och ledare till era insatser i helgen för vårat GT Söder!

 

Sportchefen/Ted Ejderskog"

 

Tabell och i steg 2 kommer vi ta oss upp till Sikeå den 27-28 november det ser vi framemot.

 

Text skriven av: Jennie Sarensten

 
Våra sponsorer
Våra minisponsorer