SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK
#universumsbästagäng

F-16: Grupptrea USM steg 1
2022-10-02 16:12
Foto: privat

I helgen åkte vi 12 spelare och 3 ledare till Örebro för USM steg 1 där vi hade fyra spännande matcher att vänta. Det blev 2 förluster och 2 vinster och en tredjeplats. Det innebär direktkvalificering till steg 3 i januari.

Det var två matcher på lördagen och två matcher på söndagen. Där vi hade vår aningar om att lördagsmatcherna skulle bli avgörande om placering.

 

Tidigt morgontåg till Örebro och buss till hallen var vi redo att ladda för match mot Örebro SK U. Ett lag vi hade koll på då vi mötte dom två veckor tidigare i deras egen cup. Så matchplanen låg klar. Vi får en riktigt bra start på matchen och får stopp på deras skytte och sätter våra lägen framåt. Vi leder med 12-6 i halvtid och allt känns rätt lugnt. Direkt i andra halvlek får vi en utvisning men utökar ledningen till 6-14. Därefter måste känslan av att det är klart smyga sig på och Örebro knappar in. Men tack vare grymt försvarspel och målvaktsspel från vår sida kan vi hålla undan och vinner med två bollar 16-14. Maja Möllstam i vårt mål får välförtjänt pris som matchens lirare efter många fina räddningar.

 

Vi laddade om med lunch inför matchen mot Strand. Ett lag vi mötte i förra årets USM. Strand var starkast i inledningen men där vi efter ca 5 minuter tog tag i taktpinnen och ledde med hela 16-5 i halvtid. Då pratade vi mycket om det som hände matchen innan och trots att andra halvlek blev jämnare så var segern aldrig i fara - vinst med 25-17. Elly Bergendahl på högerkanten var riktigt duktig och fick pris som matchens lirare.

 

Dessa två vinster innebar att vi kände oss rätt säkra på 3e platsen då Skövde och Heid som vi skulle möta på söndagen var två väldigt bra lag.

 

Vi drog till hotellet och kollade damlandslaget mot Brasilien och sen middag. Alla var väldigt trötta så det blev tidigt i säng.

 

På söndagen väntade två riktigt tuffa matcher men inga måstematcher för att gå direkt till steg 3. Däremot ville vi såklart spela bra handboll och lära oss något av varje match.

 

Matchen mot Heid var rätt jämn där Heid hela tiden höll i taktpinnen men vi krigade oss ikapp ett antal gånger. Vi spelade ett grymt försvarsspel hela matchen men hade något tuffare i anfallsspelet stundtals samt att vi åkte på en hel del utvisningar. Vi förlorar med 17-22 men klart en godkänd match av alla. Hjördis Flygt blev matchens lirare tack vare sitt slit framåt och bakåt hela matchen. Det som var trist var att Vera Sigurd skadade knät tidigt i första halvlek och vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt.

 

Sista matchen mot Skövde HF skulle bli tufft, ett grymt lag på samtliga positioner samt skada på Vera och Leah Förberg som blev sjuk och fick stå över. Skövde satte högsta fart från början och spelade ett tufft försvar så vi hade galet svårt att göra mål. Det var tufft både fysiskt och mentalt för spelarna och i halvtid underläge med 3-17. Men alla spelare gjorde sitt bästa och vi lyckades åtminstone få in 6 bollar i målet i andra halvlek och Majas dubbelräddning det sista som händer är det vi tar med oss. Celine Lauritzen får pris som matchens spelare för sitt mod framåt och kamp bakåt.

 

Våra lagkaptener Leah Förberg och Hjördis Flygt kommenterar helgen: ”Det har varit en jättekul och lärorik helg med laget. Många bra insatser från alla och superroligt att vara vidare till steg 3 som spelas i januari. ”

 

Vårt mål var att komma 3a samt att lära oss massor. Vi har verkligen lyckats med båda delarna och ser framemot seriespel och självklart steg 3 i januari. Spelarna tar kliv framåt hela tiden och alla är delaktiga och gör fina insatser.

 

Alltid lika kul att åka iväg dessa tjejer 💙

 

Länk till resultat och tabell

 

Ledarna 

Jennie, Tessan och Anna-Lena

 
Våra sponsorer
Våra minisponsorer